ההכנות לקראת היום הגדול בחייה של כל כלה לעתיד מלוות בהתרגשות רבה ובציפייה דרוכה. ההתרגשות יכולה להפוך מחלום מתוק לבעיה מסוימת, כאשר אם הכלה או אם החתן לעתיד ממררות לה את החיים. הן מתעקשות להתערב ולקבוע לגבי כל החלטה, קטנה כגדולה.
אמא רוצה א' הכלה רוצה ב' – מה עושים?
חילוקי הדעות נוגעים לכל השאלות – החל מהיכן תתנהל החתונה, דרך בחירת שמלת הכלה וכלה בהתנהלות הצפויה שלה, בעיצוב, במנות ומה לא. להלן מספר עצות, פרי נסיונם של מומחים:
אין ספק שגם ההורים מתרגשים לקראת נישואי הילדים ורוצים להיות מעורבים בכל פרט ופרט, כמו רשימת המוזמנים, צבע המפות, סוג המנות ואפילו אורך שמלת הכלולות.
הדבר נכון פי כמה כאשר ההורים מממנים את השמחה, אבל העובדה שההורים משלמים אינה מקנה להם את הזכות להכתיב או להתערב יתר על המידה. כדאי להגיע לעמק השווה ולנסות לארגן את הדברים כך שכולם יצאו מרוצים.
דרך אחת למנוע חיכוכים מיותרים היא לבוא לקראת ההורים כאשר הבקשה או ההצעה שלהם אינה מתנגשת או משבשת את תוכניות בני הזוג או כשמדובר בסוגייה שעקרונית עבור ההורים, אך לא עבור לבני הזוג.
על בני הזוג לפעול כחזית אחידה אל מול ההורים ולמנוע מהם ללחוץ על אחד הצדדים לפעול בהתאם לרצון שלהם, ונגד הרצון של בן או בת הזוג לעתיד.
הצבת גבולות ופתרון בעיות
אם האימא מתעקשת לבוא לכל מדידת שמלה, טעימה ואולם כדי להכתיב את טעמה, או לחלופין אם היא מכינה רשימת מוזמנים שכוללת את כל השכנות וחברות הילדות, הפתרון הוא לסגור את כל הפרטים החשובים ולהשאיר כמה שפחות למשא ומתן. לפעמים צריך להציב גבולות ברורים, למרות הרצון הטוב וההתלהבות של ההורים.